НОВИНИ

Как реагираха партиите след победата на Румен Радев (Обобщение)

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:02, 22.11.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

"Продължаваме промяната" и БСП поздравиха Румен Радев с победата и напомниха, че техните избиратели са гласували за него. Коментираха също и, че промяната ще продължи с Радев. От ГЕРБ пък предупредиха, че изборът на Радев ще доведе до голяма концентрация на власт.

Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев благодариха на поддръжниците си, че над 90% от тях са подкрепили президента Румен Радев на балотажа.

Искаме да поздравим първо президента Румен Радев, както и всички гласоподаватели, всички българи, да кажем, че днес вярваме, че промяната наистина ще продължи заедно. Ние сме готови да работим с този президент, ние знаем как той работи, знаем, че слага България над всичко, заяви Кирил Петков.

Искам да поздравя всички поддръжници на "Продължаваме промяната" за това, че излязоха и гласуваха днес, каза Асен Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза в изборната нощ, че промяната ще продължи с новоизбрания президент Румен Радев.

Смазваща разлика, поздравяваме победителите Румен Радев и Илияна Йотова, пожелаваме успешен мандат. Поздравяваме социалистите, които вижте, че и сега са били едни от най-активно гласуващите, дано вече с приключването на изборите политическата обстановка се успокои и да се захванем със сериозна работа за създаване на редовно правителство, на парламент и на решаване на кризите - нещо, за което призова и президентът Радев.

Според Екатерина Захариева от ГЕРБ с избора на Румен Радев българите са загубили шанс да имат един наистина достоен президент, Анастас Герджиков, който е щял да ни обедини.

Но това е демокрацията, надявам се не съжаляват за избора, има много концентрация на власт. "Продължаваме промяната" очевидно е партия на президента и в тази една седмица още по-ясно пролича, и в резултатите, които се виждат за подкрепилите избиратели от различните партии. Много концентрация на власт ще има президента Радев, няма да им е лесно, но българите няма да чакат и ще бъдат много критични.

Захариева каза още, че като бивш външен министър се срамува от думите на президента Румен Радев за Крим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова започна с победа в Дубай
Виктория Томова започна с победа в Дубай
Трета нощ на протести срещу ковид мерките в Нидерландия
Трета нощ на протести срещу ковид мерките в Нидерландия