НОВИНИ

Какъв ще е следващият парламент - коментар на Боряна Димитрова и Андрей Райчев

bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 12.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Слушай новината

Двете досега големи партии, свързани със статуквото, губят сумарно около 20 мандата, вероятно 13. "Има такъв народ" и "Демократична България" печелят 20 мандата. Това заяви в "Денят започва" социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова.

"В чужбина са преброени 50% от резултатите, не виждам вероятност да имаме мнозинство на трите партии на протеста, т.е. от гледна точка на това, че сме в ситуация, в която отново ще се търси подкрепата на някоя от старите партии, ние сме в същата ситуация - промяна, увеличена тежест, липса на промяна отново в ситуация, в която може да се търси подкрепата", каза Димитрова.

Според социолога от "Галъп интернешънъл" Андрей Райчев ГЕРБ са загубили психологическото си предимство, "ГЕРБ беше много по-голям от другите - 25 на 17".

"Сега ГЕРБ между другото не загуби, дори да завърши с някакъв фотофиниш - с едни гърди напред за "Има такъв народ", това не е разлика. Аз не се съмнявам, че "Има такъв народ" ще изберат правителство, че ще изберат министър-председател и няма да попадне веднага в рулетката на кризата. Трябва да изчакаме 11.00 ч. и г-н Трифонов да каже намеренията си, но най-вероятно ще стане това - той ще предложи нещо, явно не преговаря даже със своите съюзници", каза Райчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Купонът за Италия започна от съблекалнята (Снимки и видео)
Купонът за Италия започна от съблекалнята (Снимки и видео)
Тъгата в очите на Букайо Сака и англичаните (Снимки)
Тъгата в очите на Букайо Сака и англичаните (Снимки)