НОВИНИ

Каква е причината за пожара в складовете за боеприпаси край Карнобат - отцепен ли е районът?

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 01.08.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Пожарът, който вчера избухна в складовете за боеприпаси край Карнобат, е потушен напълно. Предстои да се изяснят причините за възникването на огъня.

Въпреки че пожарът е потушен вече 32-ри час остава блокадата на около два километра от складовата база за боеприпаси. Не се допуска никой да преминава с оглед на това, че има риск някои от засегнатите от пожара боеприпаси да не се е взривил.

Потушен е пожарът в складовете за боеприпаси край Карнобат

Все още не е ясно и какви точно са щетите в складовата база. Знае се само, че има четири халета, като засегнатото е едно. Замерване на въздуха около инцидента няма да се прави, тъй като според Закона за боеприпасите базата е със специален режим.

"Последната информация, която имам е, че пожарът е потушен вече. Няма опасност за населението, няма място за паника. Вчера към 19.00 часа е направен втори оглед с дрон. Ще говоря днес с РИОСВ, за да изпратят мобилна станция, която да направи замерване на въздуха в града", заяви пред БНТ Стефка Иванова, заместник-кмет на Карнобат.

Все още не е направен оглед от разследващите в складовата база, тъй като трябва да изтече технологичното време от 72 часа.

Според управата на базата не се изключва вариантът за умишлен палеж, тъй като алармената система за нарушители се е задействала минути преди инцидента.

Вижте още в прякото включване на Давид Сукнаров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млад мъж уби с метален чук баба си в дома им в Пловдивско
Млад мъж уби с метален чук баба си в дома им в Пловдивско
Проверка на БНТ: Носят ли се маските във Варна?
Проверка на БНТ: Носят ли се маските във Варна?