НОВИНИ

Какви са морските атракции на варненския плаж?

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 06.08.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Какви атракции предлагат курортите ни? Освен традиционните водни пързалки, туристите имат възможност да практикуват сърф, уейкборд, водни ски, както и водни батути.

Въпреки че вълните в Черно море край Варна не са като тези в Тихия океан край Хавайските острови, сърфът е една от атракциите, които привличат много ентусиасти. Повечето хора започват с уиндсърф.

Българите преоткриха родното Черноморие - увеличение на туристите

"Ако си по-напреднал ти трябва повече вятър, ако не си напреднал по-малко вятър и да е равно морето за първите уроци", споделя сърфистът Стилиян Дъчев.

За да се качите на подобен сърф и да го управлявате в морето са необходими уроци, казва Стилиян Дъчев, който е сърфист от 25 години.

"Урокът е от един час и е напълно достатъчен. След около два, три, пет урока човек може да кара самостоятелно уиндсърф. Сърфът е доста натоварващ физически. Участват всички мускулни групи на тялото", допълни Стилиян Дъчев.

Едно от най-интересните занимания за туристите е да управляват уейкборд край трета буна на варненския плаж, който е подходящ и за хора с не много голям опит във водните спортове.

"Тук има професионални учители, така че не е нужно да знаят много, дори малки деца от 8-10 години карат без проблем", коментира уейкбордистът Мирослав.

Забавлението с уейкборда продължава около 10 минути във водата, което се оказва, че не е достатъчно за почитателите на адреналина.

"Не е необходимо хората да умеят да плуват. Жилетките са плаваеми, плюс това с тях влиза инструктор, изобщо няма такива проблеми", каза още уейкбордистът Мирослав.

Много семейства с деца искат да има повече обособени зони със забавления специално за най-малките.

Едно от най-предпочитаните места за децата си остава водната пързалка между Южния и Централния плаж във Варна.

Почитателите на плуването могат да подобрят уменията си в басейн "Приморски". От 9 август там ще има свободен достъп сутрин, обед и вечер по един час. Входът струва 4 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мобилни екипи ваксинират служители на фирми на място в София
Мобилни екипи ваксинират служители на фирми на място в София
Президентът подписа указа за правителството на "Има такъв народ"
Президентът подписа указа за правителството на "Има такъв народ"