НОВИНИ

Какви са резултатите от коалиционния съвет?

bnt avatar logo
от БНТ
06:06, 01.06.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Управляващите се събраха на среднощен коалиционен съвет късно снощи. Основните теми - актуализацията на бюджета и Плана за възстановяване и устойчивост. Повече информация за резултатите се очаква да излезе през днешния ден. Ето какво казаха преди да влязат на съвета Владислав Панев от "Демократична България" и Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"Доколкото разбрахме днешната среща ще е на тема Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като, за да тръгнат средствата от Европейския съюз, разбрахме, че Народното събрание до края на годината трябва да реализира редица законопроекти, като юридическа гаранция за тези средства. Така че може би тази вечер разговорът ще е по-скоро експертен", заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"Следващата седмица трябва да бъде внесен в парламента актуализираният бюджет, това е работа на Министерския съвет, надявам се да успеят, доколкото антикризисните мерки са съгласувани между коалиционните партньори още преди няколко седмици, ние ги обявихме, така че не виждам проблем в това", допълни Владислав Панев от "Демократична България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ ще изпратят свръхмодерни ракети на Украйна
САЩ ще изпратят свръхмодерни ракети на Украйна
Почти без валежи днес
Почти без валежи днес