НОВИНИ

Журналистът от БНТ Александър Марков спечели специалната награда на конкурса WEB REPORT 2022

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:36, 31.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Журналистът от БНТ Александър Марков спечели специалната награда на конкурса за чиста журналистика WEB REPORT "Гореща точка Украйна". Той е награден за поредицата от материали, излъчени в "По света и у нас", посветени на войната в Украйна.

Александър Марков, операторът Владимир Богдански и видеотехникът Робърт Вецов бяха единственият български екип в Мариупол в дните преди и в първите минути на войната в Украйна, и отразиха първите часове на живо.

Видеоматериалите на екипа ни бяха използвани от 75 медии над 540 пъти.

За нас тази награда е изключителна чест. Първо, най-важно, искам да изразя своята огромна признателност на БНТ и във времена, в които всички медии твърдят, че правят уникални неща, успява да прави наистина уникални неща и това е видно. Както казах и по-рано, не е редно да казвам, че съм благодарен за историческия шанс да бъда в Мариупол, когато войната започна, а по-скоро смирен, защото войната започна внезапно, продължи брутално. Нека се молим за нашите приятели, които останаха там, за другите, които напуснаха и за България да успее да премине през тези изключително сложни времена, които предстоят, каза Александър Марков.

За отличията на журито на WEB REPORT се бориха 130 журналисти с над 360 материала. Това e петото издание на конкурса на българския интернет портал Dir.bg. Фокусът е върху автори от различни медии, които дават добрия пример в родното онлайн пространство.

Журналистът от БНТ Александър Марков с отличие от СИРКОМ

РЕПОРТАЖИТЕ НА АЛЕКСАНДЪР МАРКОВ ОТ ГОРЕЩИТЕ ТОЧКИ НА УКРАЙНА ВИЖТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температури над 30° в близките дни
Температури над 30° в близките дни
Увеличават се случаите на насилие над жени. И убитата Щерк е била тормозена
Увеличават се случаите на насилие над жени. И убитата Щерк е била тормозена