Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Журналистът от БНТ Александър Марков спечели специалната награда на конкурса WEB REPORT 2022

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:36, 31.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Журналистът от БНТ Александър Марков спечели специалната награда на конкурса за чиста журналистика WEB REPORT "Гореща точка Украйна". Той е награден за поредицата от материали, излъчени в "По света и у нас", посветени на войната в Украйна.

Александър Марков, операторът Владимир Богдански и видеотехникът Робърт Вецов бяха единственият български екип в Мариупол в дните преди и в първите минути на войната в Украйна, и отразиха първите часове на живо.

Видеоматериалите на екипа ни бяха използвани от 75 медии над 540 пъти.

За нас тази награда е изключителна чест. Първо, най-важно, искам да изразя своята огромна признателност на БНТ и във времена, в които всички медии твърдят, че правят уникални неща, успява да прави наистина уникални неща и това е видно. Както казах и по-рано, не е редно да казвам, че съм благодарен за историческия шанс да бъда в Мариупол, когато войната започна, а по-скоро смирен, защото войната започна внезапно, продължи брутално. Нека се молим за нашите приятели, които останаха там, за другите, които напуснаха и за България да успее да премине през тези изключително сложни времена, които предстоят, каза Александър Марков.

За отличията на журито на WEB REPORT се бориха 130 журналисти с над 360 материала. Това e петото издание на конкурса на българския интернет портал Dir.bg. Фокусът е върху автори от различни медии, които дават добрия пример в родното онлайн пространство.

Журналистът от БНТ Александър Марков с отличие от СИРКОМ

РЕПОРТАЖИТЕ НА АЛЕКСАНДЪР МАРКОВ ОТ ГОРЕЩИТЕ ТОЧКИ НА УКРАЙНА ВИЖТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Температури над 30° в близките дни
Температури над 30° в близките дни
Увеличават се случаите на насилие над жени. И убитата Щерк е била тормозена
Увеличават се случаите на насилие над жени. И убитата Щерк е била тормозена