НОВИНИ

Температури над 30° в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 31.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Утре, в първия ден от месец юни, максималните температури ще бъдат между 27° и 32°. Ще преобладава слънчево време, със следобедни превалявания само на отделни места, с по-голяма вероятност в източните и планинските райони.

Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Предимно слънчево ще бъде времето на морския бряг. Максималните температури ще са от 25° по северното до 27° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е от 19° до 21°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините денят ще започне слънчево, но в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северен вятър, а температурите ще останат без съществена промяна.

По-топло от обичайното за началото на юни ще бъде утре не само у нас, но и навсякъде на Балканите, както и в останалите два южни полуострова. Съществено по-хладно, а на много места и с валежи, ще бъде в северната половина от континента.

У нас до края на седмицата ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за следобедни превалявания в западните и планинските райони от страната. Максималните температури ще останат по-високи от типичните за сезона. Според по дългосрочните прогнози около 6-и юни ще започне захлаждане и отново ще има условия за проливни валежи и силни гръмотевични бури. След 10 юни температурите ще се повишават, но ще останат малко по-ниски от климатичните норми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 280 ракети са изстреляни от "Борба с градушките" в Пловдивско
Над 280 ракети са изстреляни от "Борба с градушките" в Пловдивско
Журналистът от БНТ Александър Марков спечели специалната награда на конкурса WEB REPORT 2022
Журналистът от БНТ Александър Марков спечели специалната награда на конкурса WEB REPORT 2022