НОВИНИ

Какво е усещането да гласуваш за първи път на избори?

bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 02.10.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Какво е усещането да гласуваш за първи път на избори? Дали младите хора следят политическата обстановка и интересуват ли се от обществените събития? Отговорите търсят колегите от БНТ-Варна, които днес се срещнаха с дванайсетокласничката Василена Вълчинова.

Василена Вълчинова навърши 18 години преди броени дни. Това са първите ѝ избори. Смята, че е важно да упражни правото си на вот и въпреки крехката си възраст е убедена, че прави информиран избор.

"Гледах предизборните кампании и оттам научих за тяхната идеология и какви са техните възгледи. Така избрах своята партия", заяви Василена Вълчинова, ученичка от Първа езикова гимназия – Варна.

Време е Василена да гласува. Прави го в Основно училище "Ангел Кънчев". Усеща се вълнението, което изпитва.

"Гласувах за промяна и стабилизиране на положението в България, за да може тя да е място, където да останем да живеем и да се развиваме. Това, което трябва да се промени, е да има наистина вяра в самото правителство. То да ни разбира и да ни се помага в това, което искаме. Да има повече работни места, повече специалности да се откриват, за които има реализация", допълни Василена Вълчинова.

Василена Вълчинова казва, че и нейните приятели, и съученици са решили да гласуват на парламентарните избори.

"И те вярват, както и аз, че с нашия глас може да променим положението. Искам да остана в България и да се реализирам тук и силно вярвам, че това може да се случи", каза още Василена Вълчинова.

Василена споделя, че мечтите ѝ са свързани с България. Според нея е важна активната гражданска позиция, която се изразява най-вече по избори.

Репортер: Деян Михайлов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: 25,58% е избирателната активност към 16.00 ч.
ЦИК: 25,58% е избирателната активност към 16.00 ч.
Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4
Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4