НОВИНИ

Прозрачна урна в секция за хора с увредено зрение в София

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
16:36, 02.10.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Заради закъсняла доставка вчера, днес в 131-а секция в общежитията за хора с увредено зрение гласоподавателите пускаха разписките си в прозрачна урна.

Макар че там вотът е машинен и следва да се използва непрозрачна урна, за да не се разкрива тайната на вота, членовете на Секционната избирателна комисия са получили разрешение да използват наличната прозрачна урна.

Председателят на секцията Галин Ивайлов обясни пред БНТ, че доставката е пристигнала след като обектът вече е бил запечатан.

"Ние звъннахме да ни докарат урна, която е специална, но не дойдоха навреме, дойдоха, когато вече беше затворен обектът и са се опитали да я предадат на полицаите, но те не могат да я приемат вместо нас. Днес звъняхме, за да ни докарат нова, но не ни докараха и затова използваме от другите урни, които са за хартиените бюлетини. Имаме разрешение за това, говорено е с общината, говорено е и със СИК и нямаме проблеми от тяхна страна. Честно казано, никой от гласоподавателите не се е обърнал да попита или да каже нещо по този въпрос", каза председателят на секцията Галин Ивайлов.

Прозрачната урна не притесни гласоподавателите в секцията да упражнят правото си на глас.

"Наистина не ме притеснява това, че урната е прозрачна, защото така или иначе след като мине изборният ден, ще бъде ясно кой ще бъде избран, защо ще бъде избран и за какво ще бъде избран", каза Андриан Асенов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4
Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4
Германски национал от волейболния шампион Хебър претърпя операция
Германски национал от волейболния шампион Хебър претърпя операция