НОВИНИ

Какво може да се направи, ако съсед превърне жилището си в бунище

bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 15.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

70-годишен мъж тормози съседите си в блока, в който живее във Варна. Жилището му е превърнато в склад за кашони, боклуци и какво ли не. Непоносима е миризмата, която хората там са принудени да търпят. Те са подавали сигнали до всички възможни институции.

Цветан е около 70-годишен. Живее сам в апартамента си в блок 108 във варненския квартал "Младост". Не получава пенсия, не е и здравноосигурен. Няма близки хора, които да му помагат.

От години жилището му е без ток и вода. Преди животът му да потъне в мизерия и мръсотия, той имал добра професия и нормално семейство.

Сам живея, вдовец съм. Събирах цветни метали. За мен е горе-долу нормално, не мога да се оплача, има и по-зле от мен, сподели мъжът пред екипа на БНТ.

От години съседите на Цветан подават сигнали до полицията, прокуратурата, здравната инспекция, районното кметство с надеждата да се реши този сериозен за входа им проблем, защото миризмата е нетърпима, а са се завъдили и мишки. До момента обаче резултат няма.

Банята и тоалетна в жилището са затрупани с боклуци и не се използват.

Всичко имам. Какво му трябва на сам човек! Едно легло и една маса. Аз не се пера, защото имам достатъчно дрехи, нося и ги хвърлям, казва Цветан.

Цветан и днес живее в мръсотия, сред мишки и хлебарки, сред мухъл и паяжина, сред порутени стени и изгнили балатуми, което е във вреда и на него, и на съседите му.

Вижте повече в прякото включване на Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионирана учителка създаде патриотична улица в село Искра
Пенсионирана учителка създаде патриотична улица в село Искра
Кирил Петков ще посети Брюксел в петък
Кирил Петков ще посети Брюксел в петък