НОВИНИ

Какво написаха в Туитър влиятелни личности за смяната на караула в САЩ

bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 21.01.2021
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Слушай новината

Официалният Туитър акаунт на Белият дом @POTUS беше прехвърлен от администрацията на Тръмп към администрацията на Байдън. Това обаче не включва трансфер на досегашните му последователи. Медиите припомнят, че личният акаунт на бившия президент - "истинският Доналд Тръмп" е спрян завинаги.

Ето какво написаха в Туитър различни влиятелни личности за вчерашната церемония и смяната на караула в Белия дом:

Френският президент Макрон тагна президента Байдън и вицепрезидента Харис и написа - "Най-добри пожелания в най-важния ден за американския народ! Ние сме заедно. Ще бъдем по-силни пред предизвикателствата на нашето време. По-силни ще градим бъдещето. По-силни ще пазим нашата планета. Добре дошли отново в Парижкото Споразумение."

Хилари Клинтън написа, че поемата на Аманда Горман, изпълнена на церемонията, е истински вълнуваща. "Тя ни обеща да се кандидатира за президент през 2036 година и аз нямам търпение за това", допълва бившата кандидатка за поста.

Самата поетеса написа - "Аз съм в светлината на прожекторите. Само за един ден книгите ми са номер 1 и номер 2 в Амазон. Благодаря на всички за подкрепата."

Активистката Грета Тумберг сподели наблюдението си над Доналд Тръмп - "Той изглежда като доволен възрастен човек, който гледа към светло и чудесно бъдеще. Приятно ми е да го видя."

Кейт Бенет - обръща внимание на смяната на тоалета на Мелания Тръмп с ярка многоцветна рокля, след като вече не е първа дама.

А президентът Джо Байдън написа просто "Започва нов ден за Америка!"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общо 28 ще бъдат наградени на "Нощта на шампионите"
Общо 28 ще бъдат наградени на "Нощта на шампионите"
Река Камчия е затлачена и може да наводни села
Река Камчия е затлачена и може да наводни села