НОВИНИ

Какво провокира близките на прегазената в Самоков жена да излязат на протест?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
08:09, 17.06.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Прокуратурата протестира пред Окръжния съд в София мярката "домашен арест", наложена от Районния съд в Самоков на 24-годишния Виктор Делигълъбов, който при маневра миналия петък прегази жена на платен паркинг в Самоков. Недоволни от решението на съда останаха и роднините на тежко пострадалата жена, които днес излизат на протест.

Необяснимо е вътрешното убеждение на съдията, взел това решение, да остави под домашен арест извършителя на престъплението. Още повече, че според данните, на които всички станахме свидетели, той е извършил това престъпление съвсем умишлено, седнал е зад волана под въздействието на наркотици и е прегазил жената два пъти. В неговото шофьорско досие има данни, че и друг път е сядал дрогиран зад волана.

Румен Иванов - близък на пострадалата жена, изказа възмущението си."На фона на това, което се случва тук, можем да си представим колко други такива случаи са потулени и са заминали да прашлясват в папките. Провокира ни това, че хората в малките населени места си мислят, че всичко свършва на местно ниво. Провокира ни търпението на хората и мачкане от страната на институциите на местно ниво, това трябва да спре!", категоричен беше той.

Радостина Димова разказа, че дори не знаят кой е съдията по делото и са получили информация единствено от полицията и от журналистите. „

Състоянието на пострадалата жена остава критично, тя остава с опасност за живота.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръстина Таскова: Кампанията за безплатни лекарства на "Воля" няма финансова полза за Марешки
Кръстина Таскова: Кампанията за безплатни лекарства на "Воля" няма финансова полза за Марешки
Седмокласниците работят по Вариант 2 на изпита по математика
Седмокласниците работят по Вариант 2 на изпита по математика