НОВИНИ

Какво ще бъде времето през почивните дни?

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 23.03.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено застудяване предстои през новата седмица, но преди това температурите ще продължат да се повишават, по-съществено максималните.

Днес ни очакват между 14 и 17 градуса по Черноморието, където от североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух. Все още превалява в източните райони, но до края на деня облачността и там ще намалее.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо, с минимални температури утре между 2° и 7°. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, но през деня в цялата страна ще бъде слънчево.

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса, по Черноморието от 9° до 13°. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър.

Слънчево ще бъде и в планините. Ще духа слаб западен, по най-високите части на Рила и Пирин, умерен север-северозападен вятър.

Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 8 и 11 градуса.

През почивните дни ще има и слънчеви часове, но и валежи. Ще завали в събота следобед, първо в Западна България, през нощта срещу неделя и в централните райони, а в неделя в източната половина от страната. В началото на новата седмица се очакват проливни валежи и съществено застудяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирландия се наложи над Латвия в Дъблин
Ирландия се наложи над Латвия в Дъблин
Александър Георгиев направи 40 спасявания при загуба на Колорадо Аваланч
Александър Георгиев направи 40 спасявания при загуба на Колорадо Аваланч