НОВИНИ

Какво ще бъде времето в новогодишната нощ?

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 30.12.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София около 11°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен западен вятър. Ще се задържи предимно слънчево, но вечерта от запад облачността ще започне да се увеличава и през нощта вече в цялата страна ще бъде значителна, но валежи не се очакват.

Утре сутринта на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните от 9° до 14°, в София около 10°. Още сутринта облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. По-значителна ще се задържи в крайните южни райони от страната.

А през по-голямата част от деня и по Черноморието. С изключение на северните райони, където ще има и слънчеви часове. Вятърът ще е слаб, след обяд ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са около 10°-12°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

За разлика от Черноморието в планините времето утре ще бъде по-често слънчево, с изключение на крайните южни райони, където се очакват по-значителни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от запад-югозапад. Температурите по високите върхове ще паднат отново под нулата, докато в курортите слабо ще се повишат.

Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите. Повече облаци ще има в крайните северозападни и южни райони, а преди обяд и над източните, но и там валежи не се очакват.

В новогодишната нощ в по-голямата част от страната ще е безоблачно, но в Горнотракийската низина, по Черноморието, както и по поречието на Дунав, ще има мъгла. Температурите в полунощ ще са между 2° и 7°, в София около 2°.

Необичайно топло за периода ще бъде и в началото на 2024 с минимални температури между минус 1° и 4° и максимални между 8° и 13°. По-често облачно, със слаби валежи от дъжд, в планините над 1800 метра от сняг ще бъде във вторник и сряда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двамата полицаи, арестувани за подкуп от пържоли, остават в ареста
Двамата полицаи, арестувани за подкуп от пържоли, остават в ареста
Полша поиска обяснения за нарушаването на въздушното ѝ пространство
Полша поиска обяснения за нарушаването на въздушното ѝ пространство