Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Какво ще постигне протестът - коментар на Нидал Алгафари и Настимир Ананиев

от БНТ
09:16, 03.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Политика

"Тези протести показаха израстването на гражданското общество. Според мен вече политиците, които ще идват на власт, ще трябва да се съобразяват с това, което се случва, това, което искат гражданите, тъй като прагът им на търпимост беше достигнат и от тук нататък независимо кой и по какъв начин управлява, кога ще са изборите също, обществото ще реагира много бурно на всяка една несправедливост и нередност, каза политикът Настимир Ананиев в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му в протестите се е включил "целият спектър - имаме ляво, имаме дясно, имаме център, имаме партийни, имаме безпартийни, имаме абсолютно всякакво представителство". Ананиев отбеляза, че според социолозите 67% от обществото подкрепя протестите.

Не забравяйте, че гневът на хората не зависи от колко хора са на улицата, отбеляза Ананиев.

По думите му протестът е постигнал нещо, защото "виждате какво се случва сега с Европейските доклади, вчера видяхме и какво каза президентът на ЕС, въпреки че ГЕРБ се опитаха да го сменят, както се случи с прокуратурата, когато излезе, че едва ли не те са свикали комисията ЛИБЕ, а трябваше да излиза председателката и да опровергае, че не е точно сега".

"Стига се до едни такива гръмки думи като "Велико народно събрание", Априлското въстание не го наричаме "велико народно", та сега извинявайте това, заяви режисьорът Нидал Алгафари.

Той сподели, че неговите виждания за живота не са като на хората, които излизат на протестите.

"Аз не мога да отида нито да окупирам кръстовища, нито мога да възпирам хората в столицата по някакъв начин", каза Алгафари.

Вижте целия разговор с Настимир Ананиев и Нидал Алгафари във видеото.

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Асоциацията на заведенията: Мерките с намаляване на ДДС спасиха повече от 70% от бранша
Асоциацията на заведенията: Мерките с намаляване на ДДС спасиха повече от 70% от бранша
Армения съобщава за азербайджанско настъпление в Нагорни Карабах
Армения съобщава за азербайджанско настъпление в Нагорни Карабах