НОВИНИ

Какво време ни очаква през първите дни на ноември?

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 30.10.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево и малко по-топло време ни очаква днес с максимални температури между 21 и 26 градуса, в София - около 22 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър.

През нощта ще бъде ясно, а утре предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Рано сутринта ще е между 6 - 11°, а по-късно през деня температурите отново ще прехвърлят 20 градуса. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад, в Югоизточна България от североизток.

Слаб вятър и слънчево време и на морския бряг утре. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще духа умерен, по високите и открити части до силен североизточен вятър. Слънчево време, с максимални температури в курортите от 10 до 19 градуса.

На Балканите утре също ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има намалена видимост.

Слънчево време и в Италия и по-голямата част от Източна и Централна Европа. Над западните райони от континента и Германия облачността ще значителна, ще завали на Пиренеите, Британските острови и във Франция.

У нас през първите дни на ноември ще се задържи с температури по-високи от обичайните. Най-топло ще бъде в сряда, когато на места температурите ще достигат 25 - 27°. Ще бъде и слънчево, сутрин в отделни райони в Източна България и покрай Дунав - с мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха македонския културен клуб "Никола Вапцаров" в Благоевград (СНИМКИ)
Откриха македонския културен клуб "Никола Вапцаров" в Благоевград (СНИМКИ)
Велислав Вуцов: Кашай е класическа измислица
Велислав Вуцов: Кашай е класическа измислица