НОВИНИ

Какво време ни очаква през седмицата - вижте

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 07.11.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса. В близките часове мъглите почти навсякъде ще се разсеят и в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево със слаб източен в Източна България и по Черноморието умерен североизточен вятър.

През нощта вятърът ще отслабне и утре сутринта на много места в равнините и около водните басейни отново ще бъде с ниска облачност и мъгли. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, в София - около 6°. Максималните ще останат без съществена промяна - от 14° до 19°. В следобедните часове облачността ще се разкъса и ще намалее, в отделни райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб северозападен вятър.

Сутринта на места и по Черноморието видимостта ще бъде намалена, а след обяд облачността ще е променлива. Ще духа слаб северозападен вятър, а вълнението на морето ще отслабне до 2 - 3 бала.

Облачно ще се задържи времето в планините, а по най-високите върхове ще има слаби валежи от сняг, които след обяд ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа умерен запад-северозападен вятър.

Не само у нас, навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа, ще бъде с мъгли преди обяд и слънчево време следобед. Валежи, но и по-топло от обичайното за сезона време, се очакват в западните части от континента.

В близките дни максималните температури у нас слабо ще се повишат. Ще има и слънчеви часове, особено в планините, но преди обяд на много места в страната видимостта ще остава намалена от мъгли. В петък и събота се очакват валежи и отново застудяване.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФИФА с благодарствено писмо до Михаил Касабов
ФИФА с благодарствено писмо до Михаил Касабов
Гришо в отбор с Джокович и Сабаленка за Световната тенис лига
Гришо в отбор с Джокович и Сабаленка за Световната тенис лига