НОВИНИ

Калев/Крамо нанесе второ поражение на Рилски спортист във ФИБА Къп

Шампионът на България отстъпи пред естонците с 61:87.

Милен Костов
от Милен Костов
19:47, 16.10.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
рилски спортист сломи съпротивата миньор 2015 перник
Снимка:
Слушай новината

Рилски спортист загуби от Калев/Крамо с 61:87 (9:17, 16:17, 20:29, 16:24) в мач от втория кръг на ФИБА Къп. Поражението е второ за шампиона на България след загубата от Алба Фехервар.

Гостите стартираха срещата в зала “Арена Самоков” със серия от 12 безответни точки след кошове на Крегор Хермет и Танел Курбас. Христо Бъчков откри точковия актив за домакините след изпълнение на наказателни удари. Единственият кош от игра за сакомоковци през първата четвърт бе дело на Деян Карамфилов.

Севери Куакиайнен и Каспер Суурорг се появиха от резервната скамейка за естонците, за да увеличат преднината на тима през втората част. През втория период дойде първата и единствена тройка преди паузата за домакините, дело на Алекс Симеонов. Добри изяви в защита на Дидо Карамфилов и забивка на Христо Бъчков намалиха изоставането на шампионите. Възпитаниците на Любомир Киров се оттеглиха на почивката с пасив от 9 точки.

Баскетболистите на Хейко Ранула записаха най-резултатната си част след паузата. Играчите в синьо отбелязаха 29 точки и поведоха с 18 пункта преди заключителните 10 минути на двубоя.

За баскетболистите в бяло Юре Планинич оформи своя дабъл-дабъл в средата на четвъртата част и завърши с 20 точки и 10 борби. Гостите спечелиха и четвъртата част за крайното 87:61. Най- резултатен за победителите бе Севери Куакиайнен с 13 пункта.

Рилски спортист заема последната позиция в класирането. Калев/Крамо оглавява подреждането с пълен актив от точки.

За Рилецо предстои домакинство на Левски в Националната баскетболна лига, преди нов домакински мач в ФИБА Къп на Ле Портел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изхвърляме 93 килограма храна годишно
Изхвърляме 93 килограма храна годишно
Берое удържа Монтана 2003 в българския дуел от Адриатическата лига
Берое удържа Монтана 2003 в българския дуел от Адриатическата лига