НОВИНИ

Рилски спортист не успя срещу унгарци на старта във ФИБА Къп

Баскетболистите на Любомир Киров останаха далече от силно начало в турнира

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:55, 09.10.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
рилски спортист успя унгарци старта фиба къп
Снимка: FIBA
Слушай новината

Рилски спортист остана далече от мечтано начало на новия сезон във ФИБА Къп. Селекцията на Любомир Киров отстъпи пред Алба Фехервар с 88:100 в среща от първия кръг в група F, изиграна в зала "Алба Регия Спортчарнок", Секешфехервар. Самоковският тим не издържа още от самото начало и до финалната сирена всички опити да се противопостави на баскетболистите на Алехандро Хименес се оказаха напразни.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)


Атомното нападение, дело на Джериа Хорн, Давид Войвода, Марко Филиповити и Андрю Смит, бе достатъчно да превърне домакините в пълни господари в откриващите минути. Гостите трудно намираха влизаха в релси, особено в офанзивен план, а проблясъците на Юре Планинич и Чавдар Костов не дадоха желания ефект. По този начин унгарците се отскубнаха с 13 точки в края на встъпителния период.

Точните снаряди на Дейвид Никълс и Хорни, както и по-доброто движение на топката, окрилиха допълнително унгарския отбор към още по-солидна разлика в хода на следващата десетка. Лакунси Ридоу и Алекс Симеонов обединиха усилията си с цел действащите шампиони в НБЛ да покажат по-добро лице, но Войвода се намеси и отборът от Секешфехервар се оттегли в съблекалнята при 52:37 в своя полза.

Наказателната акция на унгарците влезе в действие и при подновяването на играта за още по-солидна преднина, изкована от Войвода, Хорни, Смит и Никълс. Българите издишаха все по-сериозно, а Никълъс, Войвода и Филиповити се възползваха от грешките им в защита, извоювайки 27-точков актив на домакините след 30 минути игрово време. По този начин заключителната четвърт се превърна в протоколна и бе оформен крайния резултат.

Чавдар Костов бе над всички за Рилски с 16 точки. Лакуинси Ридоу се отчете с 13 и 5 асистенции, Мирослав Васов и Джордан Сешан се разписаха с по 12 точки, като вторият финишира и с 8 борби. Алекс Симеонов отбеляза 10.

Джерия Хорни поведе Алба с 25 точки и 8 борби, които допълни с 5 точни снаряда от далечна дистанция. Марко Филиповити регистрира 18 и 6 овладени под двата ринга топки, Давид Войвода завърши с 14 и 5 асистенции. Дейвид Никълъс приключи с 12 точки и 9 завършващи паса, Андрю Смит има 10 и 5 борби.

На 16 октомври (сряда) Рилски ще домакинства на Калев/Крамо, докато ден преди това Алба ще има визита на Льо Портел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раул ще се раздели с втория отбор на Реал Мадрид в края на сезона
Раул ще се раздели с втория отбор на Реал Мадрид в края на сезона