НОВИНИ

Калин Стоянов: Двама души вероятно още са в горящите складове за фойерверки

Обявено е частично бедствено положение в Елин Пелин

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 25.07.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Двама души вероятно все още са в горящите складове за фойерверки край Елин Пелин. Други двама тежко пострадали - мъж и жена имат трета степен изгаряния и са транспортирани до "Пирогов".

"Ситуацията е много тежка. Става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Информацията е има шест склада, които са пълни с такива изделия за съжаление. До момента пожарникарите са успели да извадят двама тежко пострадали с трета степен изгаряния, които в момента са транспортирани в болнични заведения. Имаме информация за още двама, които са още вътре, дали е един или двама - уточняваме го, тъй като и със собственика, и със самите хора, които работят там комуникацията е малко сложна и не знаят кой къде е бил. Отделно от големите взривове прехвърли около 500 метра, попадна горящо нещо върху голяма горяща база на хранителна верига, в момента и там гори", каза вътрешният министър Калин Стоянов.

Обявено е частично бедствено положение в Елин Пелин.

"Собственикът на складовете го няма, работниците са запознати със складовете, къде какво има, те помагат на пожарникарите", обясни вътрешният министър Калин Стоянов.

"Собственикът на склада пътува, складът е с най-доброто високотехнологично оборудване. С това видеонаблюдение се надявам да установим причините за пожара. На този етап се счита, че в складовете има вещества за фойерверки. При проверка преди три месеца не са установени никакви нарушения", каза Атанас Илков от ГДНП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ включване на BG Alert за незабавна евакуация на жителите на гара Елин Пелин
Второ включване на BG Alert за незабавна евакуация на жителите на гара Елин Пелин
Кой ще поеме разследването на взривените складове край Елин Пелин?
Кой ще поеме разследването на взривените складове край Елин Пелин?