НОВИНИ

Калин Стоянов излезе с позиция във връзка с твърдения на Иван Демерджиев

калин стоянов излезе позиция връзка твърдения иван демерджиев
bnt avatar logo
от БНТ
06:36, 25.06.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов излезе с позиция по повод твърдения на бившия министър Иван Демерджиев, разпространена от пресцентъра на МВР.

"По повод поредните безпочвени нападки на бившия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и в защита на професионалната чест и достойнство на служителите на МВР, чиято дейност той отново омаловажи, намирам за необходимо да внеса малко яснота. Твърденията на този човек, че Министерството не е реализирало нито една операция за неутрализиране на купуване на гласове не просто са голословни и не отговарят на истината, а точно обратното", се посочва в позицията. Според Стоянов те са тежка обида към труда на над 16 хиляди полицейски служители, които бяха ангажирани с охраната на обществения ред и обезпечаване на свободния и честен избор на членове на Европейски парламент и за Народно събрание. По думите му резултатите от вложените усилия са недвусмислени.

"Красноречива е и оценката, която представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа дадоха за работата на българските институции, според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени", посочва Стоянов.

"Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, по времето на когото за съжаление живота си загубиха шестима служители на Министерството в битката с нелегалните мигранти, вероятно не може да повярва, че МВР овладя мигрантския натиск три месеца, след като той освободи поста", коментира още Калин Стоянов.

"Когато говорим за отличните резултати на МВР, благодарение на които България бе приета в шенгенското пространство, не трябва да забравяме, че докато Демерджиев заемаше поста вътрешен министър, страната ни беше тотално блокирана за всякакви преговори, свързани с приемането ни в Шенген. Отчитайки дори само този факт, Демерджиев е последният, който би трябвало да прави какъвто и да е коментар, свързан с овладяването на мигрантския натиск, с който той изобщо не се справи", смята Калин Стоянов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират изцяло движението в участъка Мездра - Лютидол - Новачене
Спират изцяло движението в участъка Мездра - Лютидол - Новачене
Украйна и Молдова започват преговори за членство в ЕС
Украйна и Молдова започват преговори за членство в ЕС