НОВИНИ

Калин Стоянов: Очаква се дълго разследване на причините, довели до взривовете край Елин Пелин

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:51, 08.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Очаква се дълго разследване за причините, довели до взривовете в село гара Елин Пелин. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов, който е на среща с местните жители. По думите му от сега не може да се каже дали складове за фойерверки ще бъдат изградени отново на същото място. Това е решение на регионалното министерство.

В знак на благодарност за подкрепата по време на взривовете в складовете за фойерверки хората му подариха икона с лика на Св. Св. Константин и Елена. Днес вътрешното и регионалното министерство създадоха работна група, която да изработи законови промени при планиране и проектиране на строежи, предназначени за производство, съхранение и търговия на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия.

"Аз честно да ви кажа съм скептичен дали ще бъде възстановена тази дейност. Но все пак всичко свързано със склада, най-вече със строителни книжа и всичко, което е свързано с него е приоритет на други министерства, на други институции. При нас е само и единствено издаване на крайното разрешително за търговия и съхранение. Т.е. в резултата на този трагичен инцидент, при който за съжаление живота си изгубиха четирима човека, мисля, че ще е много трудно тук, на същото това място да бъде възсановен този склад", каза Калин Стоянов, служебен министър на вътрешните работи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската националка Кимия Ализаде се класира за репешаж за бронза на олимпийския турнир по таекуондо
Българската националка Кимия Ализаде се класира за репешаж за бронза на олимпийския турнир по таекуондо
Проекти за 100 млн. евро по ПВУ се бавят от Министерството на енергетиката
Проекти за 100 млн. евро по ПВУ се бавят от Министерството на енергетиката