НОВИНИ

Калояна Налбантова пред БНТ: Чакането да разбера дали ще участвам на олимпийски игри беше най-ментално изтощаващия период (ВИДЕО)

калояна налбантова бнт чакането разбера дали участвам олимпийски игри беше ментално изтощаващия период
bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 10.05.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Калояна Налбантова се превърна в най-младата българска бадминтонистка, която печели квота за олимпийски игри, след като днес стана ясно, че тя ще вземе участие в турнира на сингъл на Игрите в Париж 2024.

Родната състезателка понастоящем заема 76-о място в световната ранглиста, но класирането ѝ за най-големия спортен форум на планетата стана възможно заради преразпределението на местата и ограниченията по държави.

По този начин Налбантова ще бъде една от 38-те участнички в турнира на сингъл във френската столица, а радостната новина нашето момиче разбра днес в компанията на своите родители.

"Мисля, че този период беше най-ментално изтощаващия. Всеки ден се чудех дали влизам в олимпийските игри или не... буквално ставах с тази мисъл всяка една сутрин. Когато най-накрая разбрах, че ще участвам, може би просто не мога да покажа толкова много своята емоция", заяви Калояна Налбантова пред БНТ.

Още от емоционалния момент, в който българката научи, че ще участва на Олимпийските игри в Париж пред очите на своето семейство гледайте във видеото!

Скоро очаквайте и филмът, посветен на Калояна Налбантова, който е част от поредицата на БНТ "Спортните таланти на България"!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ предупеждава за ефективни протести в сектор здравеопазване
КНСБ предупеждава за ефективни протести в сектор здравеопазване
Спортни новини 10.05.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 10.05.2024 г., 20:50 ч.