НОВИНИ

Камала Харис официално прие номинацията за кандидат за вицепрезидент на САЩ

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:21, 20.08.2020
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Трета вечер на конференцията на Демократическата партия, белязана от исторически момент и знакови речи.

Камала Харис официално прие номинацията за вицепрезидент и ще застане до Джо Байдън в надпреварата за Белия дом. Харис е първата чернокожа жена в САЩ, която получава номинация за толкова висока ръководна длъжност.

Акцентът на вечерта обаче беше речта на бившия президент Барак Обама. Според него Доналд Тръмп приема Вашингтон като сцена на поредното риалити предаване и е лош президент, защото няма капацитет да бъде лидер на страната.

Барак Обама, бивш президент на САЩ: Никога не съм очаквал моят наследник да продължи водената от мен политика или да припознае визията ми, но се надявах, че в името на страната ни, Доналд Тръмп ще прояви желание да се заеме сериозно с работата си. Разчитах, че ще почувства тежестта и отговорността на този пост. Че ще подходи сериозно към властта с която разполага. Но той никога не го направи. За 4 години не показа желание да свържи нищо повече, от това да се възползва от шанса да помогне на себе си и на своите приятели. Нито веднъж не прие президентския пост като нещо повече от риалити предаване, което да му донесе така жадуваното внимание. Доналд Тръмп не се справи с работата, защото не може да го направи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп в пререкания с фирма, която не позволява на служителите си да ползват негов слоган
Тръмп в пререкания с фирма, която не позволява на служителите си да ползват негов слоган
151 случая на коронавирус при 8649 теста
151 случая на коронавирус при 8649 теста