НОВИНИ

Камен Златков: Чувствам се в добра форма и нямам търпение да се състезавам

камен златков чувствам добра форма нямам търпение състезавам
bnt avatar logo
от БНТ
23:07, 12.02.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от двамата ни представители при мъжете в алпийските ски на Зимните олимпийски игри в Пекин Камен Златков даде интервю за предаването "Олимпийски върхове", в което заяви, че се чувства в добра форма преди второто си участие под петте преплетени кръга.

Златков сподели, че в момента той е екипът се стремят към извличането на максимума по време на тренировките.

"В нашия малък състав всичко си е супер. С Алберт правим супер тренировки. Стараем се да взимаме максималното. Разбира се, не е като обикновена Олимпиада, която събира спортистите. Нещата са доста по-отдалечени, има дистанция между всички. Въпреки това виждам, че всички са в добро настроение и се стремят да извлекат максимума", заяви Камен.

Българският скиор, който избра да се фокусира единствено върху слалома на тези Олимпийски игри добави още, че домакините са се постарали максимално, за да се проведе форумът в нормални условия.

"Натоварващо е, разбира се, с всички тези рестрикции, с които трябва да се съобразяваме. Мисля обаче, че организацията е на изключително ниво, за да може да се проведе тази Олимпиада в максимално нормални условия", сподели Златков

Камен разкри, че влиза в олимпийската надпревара позитивно настроен и няма търпение да се състезава.

"Снегът е супер, логистиката ни също. Затрудненията ни, за да проведем максимално добри тренировки са малки. Състезателната писта за слалома изглежда супер. Позитивно настроен съм, в добро състояние, добра форма и нямам търпение да се състезавам", коментира българският скиор.

Златков коментира още, че не може да си постави конкретни цели за състезанието, но смята, че може да си тръгне с приятни чувства от Пекин

"Старая се да се наслаждавам на всички стартове. Имам цели, разбира се, но не мога да си поставя конкретни очаквания. Чувствам се в добра форма. Показах добри резултати в началото на този сезон, така че смятам, че мога да остана с приятни чувства", завърши Камен Златков.

Автор: Калин Гугов, специален пратеник на БНТ в Пекин

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеттрик на Стърлинг донесе успех на шампионите над Норич
Хеттрик на Стърлинг донесе успех на шампионите над Норич
Белгийски майстор на шоколад подготвя сладки изненади за Свети Валентин
Белгийски майстор на шоколад подготвя сладки изненади за Свети Валентин