НОВИНИ

Камило Плачи: Спортната история казва, че постигнахме всичко

Камило Плачи
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 01.05.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Хебър Камило Плачи заяви, че постоянството в отбора е допринесло за победната серия на тима.

Хебър дублира шампионската си титла, с което постигна уникален требъл с Купата и Суперкупата на България.

"Спортната история ясно казва, че постигнахме всичко. Това е заслуга на отбора, който изглеждаше прекрасно през сезона. Хебър показа, че може да го прави постоянно и срещу всеки. Тази последователност ни откроява от останалите. Спечелихме трите трофея, но по-важното е, че бяхме победители във всички възлови мачове. Не познаваме загубата. Това означава, че сме били на чудесно ниво в продължение на девет месеца", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Треньорът на шампионите прекара голяма част от сезона в Италия, където лекуваше здравословен проблем.

"Все още не съм напълно здрав. Всеки месец пътувам до Болоня, за да правя терапия, но отборът и щаба бяха достатъчно добри, дори когато отсъствах. Искам да благодаря на кмета на града и на собственика на Хебър за проявеното разбиране", допълни той.

Наставникът на "тигрите" отказа да посочи бъдещите цели пред клуба.

"Всичко, което постигнахме е в миналото. Време е за кратки празненства. Има време да говорим за бъдещето. Не мисля за утре, трябва да живея добре днес. Проблемите ми ги решавам веднага", добави той.

Отборът на Хебър е изграден от бивши волейболни национали, които бяха в селекцията на италианеца, когато той бе начело на националния отбор.

"Всичко стана случайно. Не планирах да събирам тези играчи. След като заболях от и се прибрах в Италия ме посъветваха да не се натоварвам и да не работя в първенства с голямо напрежение. Тогава дойде предложението от Хебър, което ми се стори примамливо. Играчи като Салпаров, Теодор Тодоров, Алексиев и Виктор Йосифов ме помолиха да дойда. Имах разговор и с друг бивш национал и човек, за когото това е началото в треньорската професия - Дани Милушев. Попитах го дали иска да ми е асистент. Той бе отличен състезател и е способен да постигне успехи в треньорската професия. Началото на съвместния ни професионален път бе ползотворни", коментира още той.

Камило Плачи благодари за подкрепата на волейболните фенове в България.

"Искам да благодаря на привържениците на волейбола в България. Те винаги са ме подкрепяли и затова съм щастлив, когато им подаряваме усмивка чрез победите ни", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Само вътрешната свобода проправя пътя към истинската свобода и независимост
Илияна Йотова: Само вътрешната свобода проправя пътя към истинската свобода и независимост
Празничен концерт по повод Деня на труда в Русе
Празничен концерт по повод Деня на труда в Русе