НОВИНИ

Козмин Моци: Направихме страхотен сезон, целим класиране в групите на ШЛ

Козмин Моци
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 01.05.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци заяви, че клубът изпраща един страхотен сезон, а основната цел пред клуба е да попадне в груповата фаза на Шампионска лига.

В интервю за предаването "Арена спорт" румънецът изрази радостта си след шампионатната победа над ЦСКА с 5:0.

"Голяма е еуфорията при нас. Радвам се, че момчетата направиха страхотен мач. Победихме основния ни съперник в шампионата. Имаме качествени, млади, добри и опитни футболисти. Сигурен съм, че ако ЦСКА нямаше толкова проблеми, нямаше да ни е толкова лесно", сподели той.

Бившият бранител на разградчани твърди, че е трудно играчите да дадат всичко от себе си във всички турнири, като приоритет за "орлите" са срещите в първенството и в евротурнирите.

"Направихме страхотен сезон. С малко късмет можехме да се класираме и за групите на Шампионска лига. Този отбор отстрани Олимпиакос и стана шампион месец преди края на първенството. За Купата на България не се получават нещата. От 10 г. съм в Лудогорец. Само веднъж съм печелил купата и веднъж сме били на финал. Тежко е да се фокусираш и върху купата. Нормално е да се фокусираш върху първенството. Футболистите хвърлят всичките си сили в първенството и в евротурнирите", допълни той.

Техническият директор на клуба коментира и подмладения облик на тима.

"Направихме една голяма крачка, тази година отборът е сред най-младите ни състави в последните 10-15 години. Сменихме доста футболисти. Взехме нови и млади футболисти, които се нуждаят от адаптация. Основната ни цел е да се класираме в Шампионска лига. Важно е да изградим добър отбор, който да се бори с големите имена в Европа. Ръководството вярва на треньора. Гладен е за успехи. Ще стигнем до големи успехи заедно. Той дойде в деликатен период, тогава сменихме 5-6 футболисти. Той успя да построи колектив", поясни той.

Козмин Моци казва, че ролята на технически директор е много по-трудна от предишната му позиция в клуба.

"Всичко върви добре. Има много опитни хора, от които се уча. Има доста неща, върху които трябва да работя. Работата на терена и работата в офиса нямат нищо общо. Преди казвах, че не е тежко да си в офиса, но сега твърдя, че е много по-тежко, защото като технически директор работя с много повече хора. Когато дойдох в България не мислех, че ще продължа толкова дълго да съм с Лудогорец. Видях, че нещата са както трябва. Още не мога да повярвам, че прекарах 10 години в Разград. Чувствам се като вкъщи. Семейството ми е тук от самото начало. Чувствам се много добре тук", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уелтон и Димитър Евтимов се целят в успеха за Купата на България
Уелтон и Димитър Евтимов се целят в успеха за Купата на България
Румен Радев: Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната
Румен Радев: Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната