НОВИНИ

Канада и Коста Рика се спасиха от ранно отпадане на Голд къп, Матиас Фаетон и Гваделупа са аут

Новото попълнение на ЦСКА Фаетон пропусна дузпа в 88-ата минута и по този начин не успя да класира страната си за фазата на елиминациите в турнира.

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:32, 05.07.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
канада коста рика спасиха ранно отпадане голд къп матиас фаетон гваделупа аут
Снимка: БТА
Слушай новината

Рано тази сутрин българско време се изиграха последните срещу от груповата фаза на тазгодишното издание на турнира Голд къп, след които вече са ясни и всички четвъртфиналист в най-престижната континентална надпревара в зона КОНКАКАФ в Северна и Централна Америка.

В група "С" отборът на Панама вече си бе гарантирал продължаването напред в турнира и в последната си среща имаше нужда от само точка срещу Ел Салвадор, за да си подсигури и първото място в крайното подреждане. Това на практика стана факт, след като двата тима завършиха наравно 2:2 на стадиона в Хюстън, което същевременно изхвърли от турнира салвадорците.

По същото време в Харисън, щата Ню Джърси Коста Рика срази Мартиника в истински голов спектакъл с 6:4 и така записа първата си победа в състезанието. Това обаче се оказа напълно достатъчно за участниците от последните три световни първенства, за да заемат второто място в подреждането и така да съхранят надеждите си за първи триумф на Голд къп от 1989-а година насам.

В група "D" пък един от домакините и фаворит в турнира Канада бе изправен до стената, тъй като отборът беше без победа в досегашните си две срещи. В решителния двубой обаче "кленовите листа" на Джон Хърдман намериха правилния път и надиграха с 4:2 аутсайдера в този поток Куба и така грабнаха второто място в подреждането.

Междувременно, в другата среща между Гваделупа и Гватемала се разрази истинска драма, която в крайна сметка завърши с успех с 3:2 за "бяло-сините" и място в четвъртфиналите на турнира. Ситуацията обаче можеше и да се развие и по друг начин, защото в заключителните минути на срещата отборът на Гваделупа получи право да изпълни дузпа, която можеше да прати тима в следващата фаза. Зад топката застана новото попълнение на ЦСКА Матиас Фаетон, но той пропусна и така пропусна да класира страната си за първи четвъртфинал в Голд къп от 2007-а година насам.

Ето я и програмата за 1/4-финалите в турнира през тази година:

9 юли (неделя) Панама - Катар
9 юли (неделя) Мексико - Коста Рика
10 юли (понеделник) Гватемала - Ямайка
10 юли (понеделник) САЩ - Канада

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов в НС: Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси
Костадинов в НС: Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси
Мария Габриел: Служителите на МВР олицетворяват традиция и професионализъм
Мария Габриел: Служителите на МВР олицетворяват традиция и професионализъм