НОВИНИ

Капитанът Елица Василева: Тепърва предстоят тежки мачове

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:05, 19.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
капитанът елица василева тепърва предстоят тежки мачове
Слушай новината

Капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева остана доволна от откриващия мач на България на ЕвроВолей 2021 за жени в зала "Колодрума" в Пловдив.

Волейболистките ни спечелиха с 3:0 гейма срещу Гърция в мача на откриването на първенството, на което България е домакин, заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия.

Родната посрещачка сподели, че е радостно от уверения старт и се надява той да помогне на отбора в следващите тежки мачове.

"Приятно е да стартираш с 3:0, трябваше да започнем уверено. Надявам се това да ни помогне за предстоящите срещи, но в никакъв случай не означава, че сме си свършили работата. Тепърва ни предстоят много тежки мачове."

Капитанът на "лъвиците" разкри, че е имало леко притеснение в тима преди началото на двубоя, но за неговото преодоляване е помогнало и шоуто, подготвено от организаторите.

"Нормално е като преди първи мач от Европейско първенство да има леко притеснение - независимо дали играем у дома, и на първенства в други държави е било така преди старта. Всеки отбор усеща притеснение преди дебютния си мач. Но пък имаше такава страхотна организация в Пловдив, такова хубаво откриване - ние бяхме наистина впечатлени. Цялото шоу, което бяха подготвили организаторите беше наистина приятно и вълнуващо. Захласнахме се и ние преди мача.", сподели Елица Василева.

Тя коментира и, че у целия отбор се усеща вдъхновение от това, че много хора разчитат на него да направи нещо добро.

"Очакванията са вид тежест, която обаче и много ни стимулира. Знаем, че на нас в момента се разчита много. Имаме възможност да направим нещо добро, а това усещане вдъхновява", заяви капитанът на България.

Елица Василева коментира и следващият съперник на "лъвиците" - Испания: "На форум като Европейското първенство отбори като Испания нямат нищо за губене, така че испанките ще се хвърлят максимално. Ние сме домакини и срещу нас всеки ще играе на максимум, а ние трябва да сме готови за всеки противник.", завърши състезателката на Динамо (Казан).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на случаи на COVID-19 по гръцките острови
Ръст на случаи на COVID-19 по гръцките острови
Тошко Йорданов: Не получихме подкрепа - отиваме в опозиция
Тошко Йорданов: Не получихме подкрепа - отиваме в опозиция