НОВИНИ

Карлос Алкарас и Даниил Медведев намериха място в третия кръг на Уимбълдън

Испанецът срещна известни трудности, но се справи със своя съперник, докато руснакът мина през драма

bnt avatar logo
от БНТ
22:08, 03.07.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас намери място в третия кръг на Уилбълдън. Действащият шампион в турнира от Големия шлем се справи с австралиеца Александър Вукич след 7:6 (5), 6:2 и 6:2 в мач, продължил близо 2 часа.

Срещата се изигра при затворен покрив заради дъждовното време в Лондон. Испанската сензация имаше проблеми само в първия сет, но в следващите два демонстрира своята класа и отказа представителя на Австралия. В следващата фаза Алкарас ще има за съперник американеца Франсис Тиафо, който елиминира Борна Чорич от Хърватия със 7:6 (5), 6:1, 6:3.

Алкарас стигна до пробив още в средата на първия гейм и поведе с 5:2, но неговият съперник показа характер и стигна до пълен обрат. Испанецът се отърси от шока и прати частта в тайбрек, за да я измъкне драматично със 7:6 (5).

Във втория сет испанската сензация проби на два пъти австралиеца и не срещна трудности с това да започне да диктува събитията на корта, което се оказа достатъчно поведе с 6:2 и 2:0 в общия резултат. Алкарас повтори упражнението и в третата част, като по този начин си осигури победата.

В друг мач от втория кръг Даниил Медведев също продължава напред в надпреварата. Руснакът се наложи над французина Александър Мюлер с 6:7 (3), 7:6 (4), 6:4 и 7:5. Срещата продължи 3 часа и 30 минути.

Петият в световната ранглиста срещна сериозни трудности срещу френския тенисист, но в крайна сметка намери пътя към успеха. В следващата фаза Медведев ще се изправи срещу победителя от двойката между германеца Ян-Ленард Щруф и китаеца Джан Чжичежен.

Първият сет премина при размяна на подаванията и от двете страни, за да се стигне до тайбрек, който френският тенисист измъкна и взе предимство в резултата. Той стартира силно и втората част, когато се поздрави с пробив и поведе с 3:0. В този момент руснакът се активизира и навакса изоставането си, за да се стигне до още един решителен гейм, в който този път той се оказа победител.

Медведев използва натрупаната инерция в третия сет и за отрицателно време си осигури предимство от 3 гейма. Мюлер обаче нямаше намерение да развява бялата кърпа и се пребори за равенство при 4:4, но в крайна сметка петият в световната ранглиста си взе подаването и проби своя съперник, за да погледне смело към победата.

Размяната на подавания отново бе факт в четвъртия гейм. Все пак руснакът поведе за 6:5, а след това стигна до пробив и сложи точка на спора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джейхан Ибрямов от ДПС: Гласувах "против" проектокабинета "Желязков"
Джейхан Ибрямов от ДПС: Гласувах "против" проектокабинета "Желязков"
Липсващото парче от пъзела
Липсващото парче от пъзела