НОВИНИ

Карлос Алкарас отново надви Циципас и си осигури дебют в топ 10

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:13, 23.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
карлос алкарас отново надви циципас осигури дебют топ
Слушай новината

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, след като надигра с 6:4, 5:7, 6:2 първия поставен в основната схема Стефанос Циципас.

За младия испанец това беше трети успех в три мача срещу световния №4, а по този начин 18-годишният Алкарас си осигури и дебют в топ 10 на световната ранглиста.

Любопитното е, че това постижение на испанския талант идва точно след 17 години след дебюта в първите 10 на неговия идол Рафаел Надал, като Матадора също за първия път в своята кариера влезе в топ 10 след турнира в Барселона.

В първия сет Алкарас и Циципас бяха разделени от един единствен пробив, който беше на сметката на младия испанец и дойде в деветия гейм за 5:4, след което на свое подаване 18-годишният Алкарас нямаше трудности, за да затвори частта с 6:4.

За радост на домакинската публика Карлос Алкарас продължи със силните си изяви и във втория сет, когато след два последователни пробива той си осигури преднина от 4:1. В този момент обаче започна завръщането в мача за гръцкия тенисист, който спечели шест от следващите седем гейма, реализирайки три пробива, за да изравни резултата в сетовете след 7:5.

Въпреки този развой Алкарас не допусна да бъде повлиян от случилото се и стартира ударно решителния трети сет, повеждайки с 4:0 и до края съхрани аванса си, за да сложи точка на спора след 6:2 и 2 часа и 14 минути на корта.

В спор за място на финала в Барселона Карлос Алкарас ще спори с Алекс Де Минор, който се справи с британеца Камерън Нори. В другия полуфинал пък един срещу друг ще се изправят Пабло Кареньо Буста и Диего Шварцман.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атланта намали пасива си в серията срещу Маями след драматичен домакински успех
Атланта намали пасива си в серията срещу Маями след драматичен домакински успех
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Това правителство е най-слабото в историята на България
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Това правителство е най-слабото в историята на България