НОВИНИ

Карлос Алкарас прекъсна победната серия на Синер и ще защитава трофея си от Индиън Уелс на финал срещу Медведев

В другия полуфинал руснакът надигра последния оцелял представител на САЩ в надпреварата Томи Пол в три сета - 1:6, 7:6(3), 6:2

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:50, 17.03.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
карлос алкарас прекъсна победната серия синер защитава трофея индиън уелс финал медведев
Слушай новината

Испанецът Карлос Алкарас сложи точка на успешната серия на Яник Синер през 2024 година, побеждавайки го в полуфиналите на турнира от категория АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс, САЩ.

Алкарас се наложи с 1:6, 6:3, 6:2 за малко повече от два часа игра в повторение на мача му срещу италианеца през миналата кампания в Калифорния на същата фаза.

Двубоят далеч не стартира по вкуса на световния №2, тъй като в откриващия сет шампионът от Australian Open доминираше напълно на корта, за да спечели първата част с 6:1 за малко над 30 минути.

Оттук нататък обаче испанецът контролираше изцяло събитията на корта, осъществявайки ранни пробиви в следващите два сета по пътя си към към пълния обрат в срещата, който бе завършен след успехи с 6:3 и 6:2 в отделните части.

По този начин Алкарас прекъсна серията на Яник Синер от 16 поредни победи от началото на сезона и в неделя ще играе за своята пета Мастърс титла.

Съперник на испанеца на финала в Индиън Уелс отново ще бъде Даниил Медведев, когото Карлос победи в спора за трофея преди година.

Руснакът достигна отново до последния мач в турнира след успех в полуфиналите срещу американеца Томи Пол в три сета - 1:6, 7:6(3), 6:2.

По подобие на Алкарас и Медведев допусна да загуби първия сет с категоричното 1:6, но разликата беше, че във втория Даниил пропиля аванс от 4:0 гейма и в крайна сметка трябваше да печели тайбрек, за да изравни резултата. В решителната част световният №4 на два пъти взе подаването на своя съперник, за да сложи точка на спора в срещата след 6:2 в своя полза.

Така бившият шампион от US Open се класира за своя общо десети финал на надпревара от сериите АТР 1000, като до този момент той има на сметката си шест триумфа.

В съперничеството си с Карлос Алкарас обаче към момента Даниил Медведев изостава с 2-3 победи, като за последно двамата играха в груповата фаза на Финалите на АТР през миналия сезон в Торино, когато испанецът се наложи с 6:4, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци в Тел Авив по време на антиправителствен протест
Сблъсъци в Тел Авив по време на антиправителствен протест
За поредна седмица падат цените на повечето храни на борсите
За поредна седмица падат цените на повечето храни на борсите