НОВИНИ

Карлос Алкрас няма да защитава титлата си в Барселона

Испанският тенисист обяви, че ще пропусне тазгодишното издание на състезанието заради болките в предмишницата на дясната ръка, които му попречиха да се включи през тази седмица и на Мастърс турнира в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:48, 14.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
карлос алкарас играе полуфиналите турнира тенис барселона
Снимка: БГНЕС

Шампионът в последните две издания на тенис турнира от категория АТР 500 на клей в Барселона Карлос Алкарас обяви, че няма да вземе участие в надпреварата в каталунския град през тази година заради контузия.

Световният №3 продължава да изпитва проблеми с предмишницата на своята дясната ръка, които му попречиха през тази седмица да се включи и на Мастърса в Монте Карло.

Новината за отказа на Карлос идва ден след изтеглянето на жребия, в който той беше първи поставен и съдбата му отреди на старта в Барселона да премери сили с Люка ван Аш от Франция или Жижен Жанг от Китай.

Оттеглянето на Алкарас обаче доведе до размествания в схемата, като унгарецът Фабиан Марожан заема неговото място като поставен под №17 и във втория кръг ще очаква победителя от дуела между Ван Аш и Жанг.

Междувременно пък участващият с "уайлд кард" испанец Мартин Ландалусе, който в първия кръг трябваше да срещне Марожан, сега ще играе срещу квалификант или "щастлив губещ" от пресявките.

Въпреки отказването на Карлос Алкарас домакините ще могат да се насладят на изявите на другата си голяма звезда Рафаел Надал, който ще изиграе в Барселона първия си мач от месец януари насам. 12-кратният шампион в състезанието ще стартира през тази година с двубой срещу италианеца Флавио Коболи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хора от Пазарджишко също се включиха в обявения Национален протест
Хора от Пазарджишко също се включиха в обявения Национален протест
Жители на 5 пловдивски села излязоха на протест (СНИМКИ)
Жители на 5 пловдивски села излязоха на протест (СНИМКИ)