НОВИНИ

Късен гол донесе на Испания първото място в група "В" на Евро 2023 за младежи

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:39, 27.06.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Национални отбори
късен гол донесе испания първото група евро 2023 младежи
Слушай новината

Отборът на Испания спечели група "В" на Евро 2023 за младежи до 21 години, след като в директен спор за първото място футболистите на "Ла Фурия Роха" завършиха 2:2 с тима на Украйна.

По този начин испанците съхраниха първата позиция заради по-добрата си голова разлика спрямо украинците, които определено могат да съжаляват, тъй като на два пъти повеждаха срещу иберийците, но в крайна сметка не успяха да се поздравят с победата.

Възпитаниците на Руслан Ротан откриха резултата в края на първата част чрез Боган Вюник, но скоро след подновяването на играта автогол на Иван Желизко възстанови равенството.

Украинците отново излязоха напред в 81-ата минута, когато Георгий Судаков беше точен от дузпа, но в самия край на редовното време Абел Руис вкара за 2:2 и донесе първото място на Испания в група "В".

В другата среща от групата отборите на Хърватия и Румъния завършиха 0:0 в мач без значение и така напускат надпреварата с по 1 точка и без нито един успех.

По този начин крайното класиране в група "В" изглежда по следния начин: Лидер е тима на Испания със 7 точки, следван от Украйна с идентичен актив, но по-лоша голова разлика. В четвъртфиналите "Ла Фурия" ще играе срещу втория от група "D", докато украинците ще срещнат победителя от въпросния поток. Третото място в групата е за тима на Хърватия, който изпревари състава на Румъния по голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за проливни валежи днес
Предупреждение за проливни валежи днес
Манчестър Сити обяви трансфера на Матео Ковачич
Манчестър Сити обяви трансфера на Матео Ковачич