НОВИНИ

Каспер Рууд вдигна титлата в Женева

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:26, 23.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
каспер рууд вдигна титлата женева
Слушай новината

22-годишният норвежец триумфира за втори път в своята кариера в турнир на АТР, след като във финала в Женева надигра №2 в схемата Денис Шаповалов.

Мачът продължи малко на 100 минути, като Каспер спечели със 7:6(6), 6:4.

В началото на срещата и двамата тенисисти бяха изключително стабилни на сервис, което доведе до липсата на каквито и да било шансове за пробив в първия сет. Стигна се до тайбрек, където Рууд поведе с 6-2 точки, но Шаповалов стигна до равенството. Норвежецът обаче взе следващите две разигравания и след 8-6 точки поведе в сетовете.

Втората част се разви по сходен начин, но с едно ключово изключение в петия гейм. Тогава канадецът сервираше при 2:2, но не беше на познатото ниво и в край на сметка инкасира пробив при петия шанс за Рууд. До края норвежецът не допусна изненади и след 6:4 в своя полза сложи точка на спора.

За Каспер това е втори триумф на клей след титлата в Буенос Айрес през 2020 г. Освен това, той заработи повече от 41 000 евро от наградния фонд и прибави 250 точки за световната ранглиста, където от следващата седмица скандинавеца ще бъде на рекордната за него 16-та позиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деница Сачева: Случаят с подслушванията е клевета
Деница Сачева: Случаят с подслушванията е клевета
Александра Стублева остана със сребърен медал в Пореч
Александра Стублева остана със сребърен медал в Пореч