НОВИНИ

Кавани герой за Ман Юнайтед при знаменит обрат срещу Саутхемптън

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:41, 29.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Европейски футбол
кавани герой ман юнайтед знаменит обрат саутхемптън

Манчестър Юнайтед спечели ценен успех при гостуването на Саутхемптън с 3:2 в среща от 10-ия кръг на английската Висша лига.

Въпреки по-доброто си начало в срещата, „червените дяволи“ инкасираха първи попадение след грешка при ъглов удар, която позволи на Ян Беднарек, пласирал се на близката греда, да отбележи след центрирането на Джеймс Уорд-Праус. Самият английски национал покачи на 2:0 от пряк свободен удар, при който Давид Де Хеа получи травма и бе заменен впоследствие на почивката от Дийн Хендерсън.

Освен стража, за гостите се появи и уругвайският нападател Единсон Кавани, а това се оказа ключово за крайния изход на двубоя. Южноамериканецът асистира първо на Бруно Фернандеш в началото на втората част, а впоследствие донесе победата на Оле Гунар Солскяр и компания с две попадения с глава – първо след изстрел на Фернандеш, а след това след центриране на Маркъс Рашфорд.

Така, Юнайтед спечелиха ценни три точки на негостоприемен стадион и вече са на седма позиция с 16 точки. Саутхемптън остава с една повече в таблицата. В следващия кръг „червените дяволи“ гостуват на Уест Хем, докато „светците“ пътуват до южното крайбрежие за мач с Брайтън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Делхи проведоха полумаратон, въпреки пандемията и мръсния въздух
В Делхи проведоха полумаратон, въпреки пандемията и мръсния въздух
Владимир Зографски е под карантина, скачачът пропуска второто състезание в Рука
Владимир Зографски е под карантина, скачачът пропуска второто състезание в Рука