НОВИНИ

Казусът "Джокович"

казусът джокович
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 09.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Казусът около съдбата на Новак Джокович и въпросът ще го видим ли на Australian Open продължават да витаят с пълна сила.

Вече пети ден световният №1 в тениса е изолиран в хотел в Мелбърн, тъй като при пристигането си в Австралия беше установено, че визата му е нередовна.

Това обаче е само част от огромния казус, в който е заплетен сърбинът и чието начало може да се търси в неговото желание да не се имунизира срещу COVID-19.

Джокович се превърна в един от най-яростните противници на ваксините, като в средата на ноември тази негова позиция постави под сериозни съмнения участието му на Australian Open. Причината беше, че от австралийската федерация единствено неваксинирани тенисисти ще получат право да играят в турнирите на територията на страната.

Впоследствие обаче турнирният директор Крейг Тайли обяви, че някои състезатели ще получат "медицинско извинение" да се включат в надпреварата, макар и без поставена ваксина. Именно подобен беше и случаят с Новак Джокович, който обаче не бе допуснат на територията на Австралия заради проблеми с визата му.

Последвалите събития, изолирането на Ноле в хотел, заплахата от екстрадиция и редицата коментари относно ситуацията пък превърнаха Джокович в тема №1 в света на спорта през последната седмица.

Кой има полза от безпрецедентната дандания, от откровения фарс, който вече около седмица се разиграва по австралийските терминали и хотели? И кой е основният виновник за появата на тази сага и превръщането й в основна тема за световните медии?

Вижте във видеото

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу презастрояването в "Овча купел"
Протест срещу презастрояването в "Овча купел"
Димитър Митов: Това беше една изумителна победа за нашия отбор
Димитър Митов: Това беше една изумителна победа за нашия отбор