НОВИНИ

Валежи от дъжд в Югозападна България в следващите часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 09.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

След обяд главно в югозападната половина на страната ще има слаби валежи от дъжд, а в крайните северозападни райони за кратко ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са между 5° и 10°.

През нощта валежи предимно от дъжд ще има в Западна България, ще продължи да вали и утре през деня, като до вечерта валежите ще обхванат и източните райони.

Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е умерен, вечерта в Източна България ще е временно силен. С понижението на температурите, дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

Границата между дъжд и сняг в планините ще е на около 1200 м надморска височина. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър.

И в останалата част от Балканите под влияние на средиземноморски циклон ще има валежи, в западните и южните райони значителни по количество. В северозападната половина от полуострова ще превалява сняг, а в останалите райони - дъжд.

У нас във вторник застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната ще вали сняг, но валежите ще отслабнат и в сряда само на отделни места слабо ще превалява. Температурите ще се понижат още; и сутрешните, но и дневните в много райони ще са отрицателни. През следващите дни ще има повече слънце. В четвъртък сутринта ще е студено, но през деня вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андреа Христов: Радвам се за преминаването си в Козенца
Андреа Христов: Радвам се за преминаването си в Козенца
ГЕРБ иска изслушване на социалния министър заради по-ниски пенсии през януари
ГЕРБ иска изслушване на социалния министър заради по-ниски пенсии през януари