НОВИНИ

Кенин отрази мачбол, за да се добере до 1/4 финалите в Абу Даби

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:01, 11.01.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис
кенин отрази мачбол добере финалите абу даби

Действащата шампионка от Australian Open отрази мачбол и успя да обърне Юлия Путинцева, за да се класира на четвъртфиналите на турнира в Абу Даби.

Кенин допусна цели 57 непредизвикани грешки срещу срещу 43 за противничката и, но въпреки това се справи с 13-та в схемата след 3:6, 7:6 (5), 6:4 и 2 часа и 43 минути на корта.

Американката започна разконцентрирано в първия сет, който отиде в сметката на Путинцева след един пробив в шестия гейм и краен резултат от 6:3.

Във втората част Кенин проби за 3:1, но след това на свой ред два пъти загуби подаването си. Това позволи на казахстанката да сервира за срещата в 12-ия гейм и Путинцева дори си осигури мачбол при 40:30.

Топ поставената в схемата обаче го отрази и вкара сета в тайрек, който тя измъкна след 7-5 точки, за да доведе нещата до решителна трета част.

В нея пробивите буквално валяха един след друг, но Кенин съумя да реализира с един повече, което и донесе и крайния успех след 6:4.

Нейна съперничка в следващия етап ще бъде 9-та в схемата Мария Сакари (Гърция), която се справи с бившата шампионка от Ролан Гарос и Уимбълдън Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:4, записвайки 33 уинъра срещу едва пет на испанката.

Елина Свитолина пък отрази два мачбола при драматичната си победа над Елена Александрова с 6:2, 6:7 (5), 7:6 (8) и също си гарантира място на четвъртфиналите.

В спор за място на 1/2 финалите, втората в схемата украинка я очаква среща с друга рускиня- Виктория Кудерметова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Населени места във Врачанско са без електричество, блокирани са пътища
Населени места във Врачанско са без електричество, блокирани са пътища
Валенсия най-накрая спря сушата в Ла Лига
Валенсия най-накрая спря сушата в Ла Лига