НОВИНИ

Кевин де Бройне е готов за игра

Кевин де Бройне
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:45, 17.06.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Кевин де Бройне е възстановен от лицевата си травма, която получи във финала на Шампионска лига и е готов за игра за Белгия, разкри селекционерът на „червените дяволи“ Роберто Мартинес.

Де Бройне получи фрактура на носа и орбиталната кост след сблъсък със защитника Антонио Рюдигер по време на загубата на Манчестър Сити от Челси миналия месец. Плеймейкърът не игра при класическия успех над Русия с 3:0 в откриващия мач на белгийците от Евро 2020. Но Мартинес сподели, че звездата му е готова за игра и се надява, че той ще навлезе в оптимална форма в следващите два мача от групата за елиминациите на турнира.

„Програмата е много ясна за Кевин де Бройне. Той има зелена светлина от медицинския щаб да бъде на терена. Сега, въпросът е колко време ще изкара Кевин на игрището и как можем да го използваме за последните два мача от групата, за да достигне пълни 90 минути. Наистина съм доволен от прогреса му – всеки ден той прави голяма разлика“, започна Мартинес.

Очаква се Де Бройне да има ключова роля, когато Белгия играе с Дания в Копенхаген в четвъртък. Но старши треньорът им няма да може да разчита на услугите на фулбека Тимоти Кастан за двубоя от група В.

Играчът на Лестър бе принуден да напусне терена след само 25 минути игра в мача с Русия, след като получи травма, подобна на тази на Де Бройне. И Мартинес призна, че е почти невъзможно за защитника да играе отново на Европейското първенство.

„От снимките, които видяхме, има три или четири фрактури. Той ще се възстанови перфектно, но това ще отнеме около шест седмици. Ако стигнем до финала, Тимоти със сигурност може да е готов. Но дали ще бъде на терена, съмнявам се“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От "Пирогов" апелират за кръводаряване
От "Пирогов" апелират за кръводаряване
Три от четирите българки продължават напред в Анталия
Три от четирите българки продължават напред в Анталия