НОВИНИ

Килиан Мбапе: Мотивиран съм повече от всякога да печеля титли с ПСЖ

Голмайсторът на парижани все още не е взел решение дали ще напусне клуба през лятото.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:29, 04.01.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
килиан мбапе мотивиран съм повече всякога печеля титли псж
Слушай новината

Килиан Мбапе, който отбеляза гол при успеха на ПСЖ над Тулуза с 2:0, заяви, че тимът е изключително щастлив, че започва годината с титла.

Парижани спечелиха своя 12-и Трофей на шампионите в сряда вечерта. Това бе първа купа за треньора Луис Енрике с първенеца на Франция. 47-ият мач за Суперкупата на страната се игра на "Парк де Пренс".

"Важно е да запазим тази положителна спирала по отношение на финали и трофеи. Това беше мач, който не беше лесен, ние го направихме малко сложен, но след това успяхме да наложим контрол на играта, макар да имахме моменти на затруднения. Но все пак сме щастливи, че се прибираме у дома с купата", заяви Мбапе.

Френският национал играе за ПСЖ от 2018 година. Той има договор с клуба до лятото, след което ще стане свободен агент. Попитан взел ли е вече своето решение, той заяви, че е мотивиран повече от всякога да печели титли със своя отбор.

"Все още не, мотивиран съм силно за тази година, за мен това е много важно, да имам мотивацията да печелим с клуба. Както казах, трябва да се борим за титлите в различните турнири, това е най-важното и вече взехме една. Със споразумението, което сключих с президента миналото лято, независимо от моето крайно решение, успяхме да запазим спокойствието в клуба, който е изправен пред нови предизвикателства и това си остава най-важното. Така че на този етап, това е второстепенно", обясни Мбапе.

Запитан от репортерите, къде отборът все още трябва да се подобрява, той заяви, че един отбор винаги трябва да развива играта си и да награжда. Голмайсторът на парижани коментира и работата на Луис Енрике.

"Винаги трябва да се подобряваш, това е нормално. Треньорът дойде с ясни идеи, с много идеи. Колкото и да са добри играчите, отнема време да се пригодят към изискванията на новия треньор. Мисля, че отборът е много по-подреден, виждаме го и в офанзивен план. Ще видим на 14 февруари (б.а. ПСЖ играе с Реал Сосиедад, първи осминафинален мач от Шампионската лига).

Във връзка с позиционирането му на терена, Килиан Мбапе обясни, че според Енрике, един добър играч може да играе на няколко позиции.

"Мисля, че съм добър играч (смее се). Днес играя в центъра, но хубавото е, че независимо на каква позиция играя, той ни подрежда според нашите качества, което означава, че не сме дезориентирани. Така че, мисля, че няма да имам проблем с представянето", обясни още звездата на парижани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото "Епщайн": Съдът разсекрети имена на замесени президенти
Делото "Епщайн": Съдът разсекрети имена на замесени президенти
Киев и Москва си размениха заложници
Киев и Москва си размениха заложници