НОВИНИ

Километрични опашки и чакане с часове на граничните пунктове с Гърция

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 06.09.2024
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Интензивен трафик по главните пътища в страната в първия от поредицата почивни дни. Над 300 камери и 700 патрули на МВР следят за нормалното предвижване на пътуващите. Най-натоварените места в Югозапада отново са АМ "Струма" и граничните пунктове с Гърция.

Сериозни тапи от автомобили на граничния пункт "Кулата - Промахон" по обяд нямаше. Преминаването в посока Гърция отнема около 20 минути. Не така беше обаче картината тази сутрин, когато малко след 6:00 часа сутринта, огромни тапи от автомобили се образуваха на граничния пункт, близо 5 км опашки и 3 часа чакане.

От ръководството на граничния пункт обещаха, че всички гишета на граничния пункт ще работят, но заради засиления трафик рано тази сутрин преминаването е било доста по-сложно. Опашки на пункта има от тежкотоварни автомобили, а изнервените шофьори на камионите си зададоха въпроса - защо няма добра организация и за тях.

- Струпването се заформи, но надявам се, че бързо да минем, тъй като имаме работа в Солун и дано всичко е наред и по-натам.

БНТ: Липсва ли ви Шенген по суша, както се казва?

- Надявам се по-скоро да се организират нещата. Това много ще улесни трафика.

- Очакваме да е по-зле. Не знам, сега ще видим, ама един час сигурно поне не ни мърда.

- Организацията тук е много слаба и бутаме опашката по 8-9 часа. Днеска беше много фатален ден.

- Не е нормално. Просто 2 часа седим и никакво местене.

"Специализираната полицейска операция се състои в това максимално да наложим превенция върху нарушителите. Тя започва от днес до неделя включително, за да може гражданите спокойно да пътуват през почивните дни. Специално на автомагистрала "Струма" има един принцип линеен контрол, в който екипите се включват в движението, при което при установяване на агресивни шофьори, същите се изваждат от движението", обясни старши комисар Даниел Тонев, "Пътна полиция" - Дупница.

Сериозен е трафикът и на другия граничен пункт с Гърция - "Илинден - Ексохи" край Гоце Делчев. Там преминаването отнема около 2 часа, а опашката е около 2 км, но трябва да се има предвид, че пункта е доста по-малък, в сравнение с този на Кулата.

Вижте повече в прякото включване на Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 06.09.2024 г. - 12:25 ч.
Спортни новини 06.09.2024 г. - 12:25 ч.
Вицешампионът на Австрия привлече двама български волейболисти
Вицешампионът на Австрия привлече двама български волейболисти