НОВИНИ

Километрични задръствания към София след серията от почивни дни

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:10, 05.03.2023
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

След серията почивни дни - засилен трафик по основните пътни артерии в страната.

Задръстванията тази вечер са в посока София. Към 18.00 ч. на АМ "Тракия" край Ихтиман е регистрирана лека катастрофа, но няма данни за пострадали хора. През последните 24 часа пътната полиция е проверила над 8000 автомобили, съставени са над 2000 фиша и над 500 акта.

И тази серия от почивни дни не премина без пътни инциденти. Според пътни експерти трафикът през последните години се е усили значително и това изисква нов подход по отношение на пътната поддръжка.

"Инфраструктурата безспорно е един от сериозните компоненти, които оказват влияние върху високия пътнотранспортен травматизъм, липсата на подготовка на водачите и не на последно място - засилващият се трафик, в комбинация с не добрата поддръжка на пътищата. Всички стари участъци на магистралите, в това число на "Тракия" и на "Хемус" имат нужда от сериозен ремонт, но не ремонт, който да изкара една или две години. Идеята на министър Шишков за това поне да помислим АМ "Тракия" да я дадем на концесия, не е чак толкова лоша", коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

В петък заради пропадане на асфалт на 20-и км на АМ "Тракия" в посока Бургас също се образуваха километрични задръствания. Наложи се полиция да регулира движението. От АПИ заявиха, че са извършени подготвителни действия за ремонт, а мястото е обезопасено с пътни знаци.

Вижте още в прякото включване на Тихомир Игнатов (горе)

И на главен път Е-79, в отсечката между Благоевград и Симитли, през следобедните часове се образува километрично задръстване от автомобили, пътуващи към София.

През целия ден патрул на полицията регулираше движението и за щастие никъде в Югозападна България не са отчетени катастрофи.

Изключително натоварено бе движението в отсечката от главния път между Симитли и Благоевград. 17-километровата отсечка между двата града, която обикновено се преминава за 20 минути, днес се преминаваше за час и 20 минути.

В следобедните часове се образува и километрично задръстване на пътния възел, където се събират потоците от автомобили, прибиращи се от ГКПП "Кулата" и Сандански и тези, които слизат от Банско.

Вижте още в прякото включване на Станислава Христова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ожесточени сблъсъци между протестиращи и полиция в Атина след влаковата катастрофа
Ожесточени сблъсъци между протестиращи и полиция в Атина след влаковата катастрофа
Монтана надви в три гейма Черно море и записа десета победа в НВЛ при мъжете
Монтана надви в три гейма Черно море и записа десета победа в НВЛ при мъжете