НОВИНИ

Президентът на БФ Борба: Представянето ни на "Дан Колов - Никола Петров" е задоволително

bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 05.03.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на БФ Борба Христо Маринов постави задоволителна оценка на българските борци за представянето им по време на 60-ото издание на международния турнир "Дан Колов - Никола Петров", който завършва днес в столичната зала "Левски София".

В предаването "Арена спорт" Маринов заяви, че схватките на родните борци ще им послужат като добра проверка за предстоящото европейско първенство в средата на април в Загреб, Хърватия.

"Оценката за представянето на българските борци е задоволителна. Получиха се добри срещи. Тази година имахме близо 400 участници от 40 държави. За нас този турнир беше една добра проверка преди европейското първенство. Имахме и някои липсващи състезатели в класическия стил като Айк Мнацаканян и Едмонд Назарян. Биляна Дудова и Тайбе Юсеин пък не участваха при жените, но важното е всички те да са здрави за европейското първенство", започна Маринов.

Ръководителят на БФ Борба разкри пред нашата камера и какво е състоянието на най-добрия ни борец Кирил Милов, който вчера не излезе на тепиха за четвъртфиналната си схватка при 97-килограмовите заради травма.

"Кирил е добре. Доколкото знам той има леко здравословно неразположение, но няма нищо страшно. Вярвам, че на европейското първенство ще стъпи на най-високото стъпало", сподели Христо Маринов.

Пред БНТ говори още и натурализираният украинец Семьон Новиков, който грабна титлата в категория до 87 кг и обяви, че си е поставил високи цели за предстоящия сезон.

"За мен сезонът тепърва започва. Надявам се през месец декември да съм доволен от постигнатото. Целите са ясни - златен медал от европейското и от световното първенство, както и квота за Олимпиадата", коментира Новиков.

Целия репортаж от турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров" гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Естония избира нов парламент
Естония избира нов парламент
Мартин Петров: В последните години българският футбол не е на добро ниво
Мартин Петров: В последните години българският футбол не е на добро ниво