НОВИНИ

Кирил Десподов и Валентин Антов: Цяла България може да бъде щастлива от тази победа

кирил десподов валентин антов цяла българия щастлива победа
bnt avatar logo
от БНТ
00:17, 27.09.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските национали Кирил Десподов и Валентин Антов се обединиха около мнението, че успеха за "лъвовете" с 1:0 срещу Северна Македония е бил много важен не само за тях, но и за цяла България.

Капитанът Десподов, който отбеляза и победния гол изрази мнение, че на терена се е получило едно голямо дерби между двата отбора

"Получи се едно голямо дерби на терена. Щастливи сме от тази победа, която беше много важна не само за нас, а и за цяла България. Аз казах и на останалите, че трябва да останем спокойни и да не се поддаваме на провокациите отвън и по трибуните. Освирквания винаги ще има, така че те трябва само да ни мотивират. За наш беше важно да сме спокойни и да спазим указаният на треньора. Радостно е, че не допуснахме гол. Да, имахме контраатаки, но и 1:0 пак си е победа и три точки", сподели капитанът на националния отбор.

Въпреки успеха футболистът на Лудогорец призова всички в националния отбор на останат здраво стъпили на земята и да подобряват играта си.

"Рано е да си правим генерални изводи, но мисля, че промяната вече се вижда. Играем по-динамичен футбол. Не сме плахи. Излизаме да пресираме. Трябва да работим в тази посока, да сме спокойни и останем здраво стъпили на земята. Трябва време, разберете. Виждате колко са млади момчетата и как се раздават. Това трябва да бъде духа на България", коментира Кирил Десподов.

Неговият съотборник Валентин Антов също заяви, че тимът ни има какво още да подобри.

"Настроението е страхотно. Мисля, че целият отбор и цяла България може да бъде щастлива, че успяхме да вземем този мач. Разбира се, винаги има какво да подобряваме, но тази вечер взехме трите точки срещу един много труден съперник и заслужаваме да се усмихнем малко", започна юношата на ЦСКА.

Антов говори и как се отразяват промените в схемата на играта, наложени от новия селекционер Младен Кръстаич.

"Променихме схемата, със сигурност има какво още да се напасва. Много от момчета сме играли с подобна схема, така че има един добър колектив и разбирателство между нас. Днес показахме достатъчно, за да запазим суха мрежа. Тази победа носи престиж и самочувствие, а ние имаме нужда и от двете. Ще продължим да търсим още победи и да се развиваме. Мисля, че успяхме да се абстрахираме от това, което се случваше по трибуните и показахме желание за игра. Освиркаха ни химна, а от това по-голяма мотивация няма", заяви Валентин Антов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоя Милевски: Ние бяхме коректни, не можеш да контролираш феновете по трибуните
Благоя Милевски: Ние бяхме коректни, не можеш да контролираш феновете по трибуните
Радослав Кирилов: Имахме нужда от тази победа
Радослав Кирилов: Имахме нужда от тази победа