НОВИНИ

Кирил Десподов: Резултатът е позитивен, но мачът бе много труден

десподов летим облачите паднем високо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 13.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на националния отбор по футбол Кирил Десподов коментира трудността, която е усетил на терена при гостуването на Украйна, завършило при резултат 1:1. Играчът даде интервю за БНТ, преди заминаването на клуба за мача с Швейцария.

"Резултатът е позитивен, но наистина беше много труден мач. Отвън не знам как е изглеждало, отвътре бе много тежко. Аз не съм играл скоро такъв мач с толкова много ситуации за противника, но трябва да отбележим, че Украйна е феноменален отбор.

Футболистът поясни за указанията на треньора Ясен Петров и посочи силните страни в състава.

"Имаше указания от треньора да играем на контраатаки, но не да сме постоянно прибрани в нашата половина, от гледна точка на това че имаме бързи футболисти като Ради Кирилов и аз от другата страна. Видяхте във втората минута как Тодор Неделев ме изведе. Бързи сме напред, затова беше хубаво, да играем на контраатака. Срещу такъв отбор нямаше какво друго да направим, те просто не ни оставяха да държим топката, бяха много агресивни в средата на терена, взимаха и първа, и втора топка и започваха много бързо да градят атаки", заяви той.

Футболистът на Лудогорец изигра 69 минути, след което бе заменен от неговия съотборник на клубно ниво Доминик Янков.

Как се работи с Ясен Петров, какво представлява партньорството в атаката между Кирил Десподов и Атанас Илиев и добър ли е колективът в представителния тим ще разберете отново от футболиста в централната новинарска емисия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Стефан Георгиев, специален пратеник на БНТ в Украйна

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха ледена пързалка в Русе
Отвориха ледена пързалка в Русе
Последен ден от срещата за климата в Глазгоу
Последен ден от срещата за климата в Глазгоу