НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 13.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

До края на съботния ден ще се задържи слънчево, със слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

След полунощ в низините и котловините ще се образуват мъгли, като по поречието на река Дунав и в Северозападна България, областите с жълт код, ще се задържи мъгливо и през по-голямата част от утрешния ден.

Минималните температури в неделя сутрин ще са между минус 3° и 2°, по-високи в Източна България - до около 10°.

Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°, по-ниски ще останат в районите с трайна мъгла.

Слънчева ще бъде неделята и в планината. Там ще духа слаб до умерен южен вятър.

В равнинната част от Балканите ще е облачно и мъгливо, а в планинските райони - слънчево. Валежи ще има по адриатическото крайбрежието. Дъжд ще вали и в страните около Алпите и в Централното Средиземноморие, по-значително в Северна Италия. Над Западна Европа ще е облачно, а на Пиренеите - предимно слънчево.

У нас в началото на новата седмица ще има валежи от дъжд, в понеделник в Северна и Източна България, във вторник - и в Южна. В сряда облачността ще намалее. В четвъртък температурите временно ще се повишат, но на отделни места е възможно да превали слаб дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина бивш футболен национал на България
Почина бивш футболен национал на България
Голдън Стейт Уориърс надви "биковете" в рекорден мач за Къри
Голдън Стейт Уориърс надви "биковете" в рекорден мач за Къри