НОВИНИ

Кирил Десподов ще бъде студент в НСА

Футболист номер едно на България посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи.

Кирил Десподов НСА
Снимка: Пресслужба НСА
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 25.06.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Десподов ще бъде студент в Национална спортна академия. Футболист номер едно на България посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи. Очаквано, Десподов избра специалността „Футбол“ към факултет „Спорт“, с която се придобива професионална квалификация за треньор.

„Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения“, сподели четирикратният носител на титлата „най-добър футболист на България“.

Кирил Десподов е капитан на националния ни отбор, а като нападател на гръцкия гранд ПАОК бе обявен за голмайстор за сезон 2023/24 на гръцкото първенство.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

Приемът за бакалавърските специалности на НСА продължава до 3 юли, а седмица по-късно - на 10 юли ще бъде обявено първото класиране. Документите се подават онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна Кандидатите могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант и др.

Академията е предпочитан университет, тъй като дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с втора специалност, което удвоява шансовете им за успешна кариера.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха разпита на Димитър Любенов по делото срещу полицаите, ескортирали го преди катастрофата на Околовръстното шосе
Отложиха разпита на Димитър Любенов по делото срещу полицаите, ескортирали го преди катастрофата на Околовръстното шосе
Международният наказателен съд издаде заповед за арест на бившия руски военен министър Сергей Шойгу
Международният наказателен съд издаде заповед за арест на бившия руски военен министър Сергей Шойгу