НОВИНИ

Кирил Милов не успя да защити европейската си титла по борба

Снимка: БФ Борба
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 23.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският борец Кирил Милов остана със сребърен медал от европейското първенство по борба, след като отстъпи в спора за златото в категория до 97 кг на класическия стил на арменеца Артур Алексанян.

По този начин Милов не успя да вземе реванш за загубата от Алексанян във финала на световното първенство в Белград, Сърбия миналия септември.

Любопитното е, че и тогава българинът отстъпи с 1:5 точки, въпреки че днес схватката можеше да се развие и по по-различен начин.

Милов започна битката по-активно и след само 12 секунди успя да повали своя съперник на тепиха и дори бяха присъдени две точки в актива на нашето момче, но след уважен протест от арменския щаб те бяха отменени.

Впоследствие спортист №2 на България за 2022-а година беше наказан за пасивност, което доведе до поставянето му в партер, а от това се възползва Артур Алексанян, който успя да поведе с 5:0 точки.

Във втората част Милов си извоюва правото неговият съперник също да бъде поставен в партер, но за съжаление Кирил не успя да спечели точки от тази ситуация и в крайна сметка трябваше да се задоволи със сребърния медал.

За българският борец това е второ сребърно отличие от шампионат на Стария континент, след като той остана втори и в Букурещ през 2019-а година. Най-големият успех за родения в Дупница състезател обаче дойде през миналата година, когато той стигна до златния медал на европейското първенство в Будапеща, Унгария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови специалности в училищата в Благоевградска област
Нови специалности в училищата в Благоевградска област
Спешната помощ в курортите: Разкриват нови филиали в Приморско и Сърница
Спешната помощ в курортите: Разкриват нови филиали в Приморско и Сърница