НОВИНИ

Кирил Петков за казуса с "Капитан Андреево": Решението на ВАС е един от най-добрите примери защо е необходима съдебна реформа

bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 20.07.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Политика
Слушай новината

Решението на Върховния административен съд относно дейността на фирмата "Евролаб 2011" на граничния пункт "Капитан Андреево" е един от най-добрите примери за това защо е необходима съдебна реформа. Това заяви премиерът Кирил Петков след заседанието на кабинета.

ВАС връща частната лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево" заради незаконни действия на БАБХ

"Докато този тип решения съществуват, аз съм сигурен, че не сме завършили промяната. Това, че частната лаборатория на Капитан Андреево може да бъде върната, означава че държавата може да се лиши от 50 млн. приход на година - това са 6 детски болници или 15 общински болници", каза Петков.

Премиерът в оставка отказа да коментира кой ще бъде кандидатът за министър - председател в евентуално правителство, съставено в рамките на третия мандат.

"Ясно казахме, че преди да говорим за когото и да е, най-важни са политиките. Искаме да видим, че Антикорупционният закон се гласува по време на политическите преговори и Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, защото всички знаят, че той иска да направи реална разлика в борбата с корупцията в България", каза той.

Правителството създаде и дружеството за спешна медицинска помощ по въздуха, а вчера беше обявена обществената поръчка за 6 медицински хеликоптера.

"Българските граждани в най-скоро време ще могат да разчитат да бъдат спасявани в рамките на златния час след инциденти", посочи той.

На оперативно заседание правителството е одобрило ясни правила за отпускане на средства към общините, по които ще бъдат преведени над 426 млн. лв. за общински проекти в 194 общини, покриващи близо 6 млн. души.

На редовното заседание пък беше решено да бъдат изплатени 80 милиона за хотелиерите, настанили украински бежанци.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарите продължават да се борят за живота на детето, което беше прегазено в Старосел
Лекарите продължават да се борят за живота на детето, което беше прегазено в Старосел
КЕВР пита спешно държавните дружества как ще предотвратят криза с газовите доставки през зимата
КЕВР пита спешно държавните дружества как ще предотвратят криза с газовите доставки през зимата